måndag 17 oktober 2016

Utdelning: Hemfosa - Johnson & Johnson.

I dagarna fick jag min första utdelning på mitt innehav i Hemfosa. Jag äger 38 st. aktier i bolaget. Hemfosa delar ut kvartalsvis och denna gång fick jag 38,85 SEK. I början av september kom även 13,50 SEK in från J&J efter dragen källskatt.

Ni vet vad man säger: många bäckar små.

Jag börjar se resultatet av förra årets sparande. 2015 var ett år i uppförsbacke, och genomgående låg mitt samlade kapital på minus. Men nu när börsen börjat klättra från föregående år inser jag emellertid att det varit värt det.

Jag har börjat att läsa litteratur kopplat till aktiesparade och blev precis klar med Anders Haskels
”Bli grymt rik på aktier”. Överlag en väldigt okomplicerad och lättläst bok som jag varmt kan rekommendera. Utvecklingen på mitt ISK-konto har varit väldigt bra, och har i skrivande stund genererat en avkastning på 9,36%.


Jag har fyllt på mina fonder för att aktieinnehavet inte skall utgöra mer än 30-35% av mitt samlade kapital. Jag närmar mig sakteliga nästa milstolpe som ligger vid 150 000: -
och har för närvarande 118 830: - i samlat sparande.

Idag ligger jag hemma och är sjuk från jobbet och surar lite grad över förlorade pengar i karensdagar, men å andra sidan är jag sällan sjukskriven.

Pågående case som jag har är Swedish Match och McDonald’s. Jag hoppas på att kunna motivera och vidareutveckla mina tankar kring köp, men först efter att jag är på benen igen efter förkylningen.


Ha en fin vecka önskar VÄL

2 kommentarer:

  1. Hej.
    Kul att hitta en bloggsida som dels ligger I linje med mitt eget investeringstänk och dels inte ligger oändligt långt framför min egen start I sparvärlden. Man har väl lättare att identifier sig med dem antar jag. De som startade för flera år sedan och har fått ihop ansenliga summor kan ibland kännas väldigt långt bort även om de oftast har mycket kloka tips o råd att komma med. Jag tittar in här lite då och då om det är ok? (procentpanik.blogspot.se) Mvh // Nicke

    SvaraRadera
  2. Så klart att det är ok! Jag är till vardags helst väsensskild från ämnet ekonomi, jag är lärare i praktiskt estetisk verksamhet = bildlärare. Men jag började smått i början, sparade ihop ca: 50 000:- och hade dessa på ett vanligt sparkonto. Men genom Jan Bolmesons "Rika Tillsamans" började jag lära mig mer om storbankernas fondbluffar. Lär gärna mina inlägg om indexfonder så förstår du hur jag menar. Jag kollar in din blogg på direkten :) Välkommen till en allmänbildande resa!

    SvaraRadera