tisdag 6 juni 2017

Glädje & Framsteg

Vad som är nytt på bloggen är en ny look - bakgrunden är annorlunda. Som många andra härute har jag haft problem med att koden ibland förändras för blogger, vilket gör att. bakgrunder + text kan förändras. Vidare har de inte hittat en lösning för en komplett bakgund, utan den bakgrunden är antingen otillräcklig och skapar otäcka kanter, eller så upprepas bilden.

Hur går sparandet?

Portföljerna har genomgått en liten förändring under senaste månaden. Jag har börjat sätta undan pengar för en buffert, och lagt undan en slant i Spiltan Räntefond. 


I mitt tidigare inlägg berättade jag hur jag knoppat av Investor; detta var för att utvecklingen varit så himla bra senaste året, så varför inte ta vinsten och placera i andra innehav?

Jag har alltid varit en stor film och musikentusiast, och därmed varit glad i stereoprylar.

I alla år som jag shoppat stereoprylar har jag handlat många av dessa på avbetalning, men inte längre. Jag har nu satt upp ett ISK-”Elektronik-Konto” vid sidan av mitt bostadssparande.
Tanken är att sätta undan några tusen i månaden tills jag når ca: 15 000: - och så får dessa sedan arbeta själva ett år. När jag sedan gör mitt planerade köp tar jag pengarna som blir över och flyttar tillbaka dessa till bostadsportföljen.

Jag unnar mig inte mycket sedan jag började bostadsspara, utan var t.o.m. för snål för att köpa nya glasögon, men fixade ett par i alla fall.

Under våren har jag haft diverse mindre roliga utgifter, och därför har sparkvoten blivit lidande. Men jag har fortfarande höjt min direktavkastning på aktierna, men primärt har jag jämnat ut relationen mellan indexfonder och aktier.

Så här ser min direktavkastning ut sedan senaste aktieköpen.

Nuvarande Direktavkastning 

Abbvie: 11 x 5 = 55 kr
Activision Blizzard: 2.30 x 5 = 11.50 kr
Axfood: 6 x 35 = 210 kr
Castellum: 5 x 70 = 350 kr
Duni: 5 x 27 = 135 kr
Handelsbanken: 5 x 70 = 350 kr
Hemfosa: 4.40 x 157 = 690 kr
ICA gruppen: 10,50 x 25 = 262.50 kr
Investor: 11 x 45 = 495 kr
Saltängen: 9.80 x 16 = 157 kr
Securitas: 3.75 x 5 = 19 kr
Skanska: 8.25 x 25 = 206 kr
J&J: 14.84 x 2 = 29.50 kr


Uträknad Direktavkastning: 2970/ 85 416 x 100 = 3,5%
Direktavkastning: 3,5%
Sammanlagda Utdelningar:  2970: -


                                                Aktier & Fonder- Bostadssparande



                                                            Elektronik/Nöje



                                                            Alla Mina Konton


                                                            Utländska Innehav


                                                          Utdelningar Sverige

                                             
                                                       Utdelningar Utländska 


                                                           Utdelningar Datum



Nya innehav som tillkommit är: Saltängen, Securitas och Duni. Överlag känner jag mig glad, detta eftersom jag stod och stampade i flera månader – jag visste inte vilka bolag jag skulle speja efter härnäst? Nu har jag totalt 13 st aktier, vilket ger mig en bättre diversifiering
Här finns: dagligvaruhandel, spel, bank, investmentbolag, läkemedel, bygg. Detta känns helt ok för resten av 2017.

När jag började spara stod räntan i relation till ca: 50 000:- idag meddelar Avanza att portföljens värde uppgår till: 185 000:-


Det går snabbare och snabbare - Life Is Sweet!

5 kommentarer:

  1. Förändringen på din blogg är definitivt till det bättre! Ljust och fint, man blir glad i sinnet.
    Riktigt kul att se dina framstegoch utdelningar är fan beroendeframkallande....

    // Procentpanik

    SvaraRadera
  2. Roligt att du uppskattade min nya sida, även jag tycker att den ser lite mer hoppfull och lättare ut. Men det är ett himla meck att få till en bakgrund som ser bra ut. Jag har varit tvungen att kompensera med Photoshop. Portföljen tickar på, men får vara glad så länge börsen skiner. Mvh VÄL

    SvaraRadera
  3. Din blogg är något som jag alltid återkommer till. Dock minns jag aldrig din URL, så jag går alltid till Slimis-blog och sen klickar jag på länken till din. =) Du är ett riktigt föredöme och jag gillar verkligen din investeringsfilosofi. Du tar lite större risker än jag, men har nu bestämt mig att köpa mina första amerikanska aktier nu när Nordnet har courtagefritt under 2 veckor. Nånting som jag vill slå ett slag för är att Collector via Avanza ger 0,7% ränta på likvider. Perfekt för att parkera pengar som du snabbt kan lägga in och ur ISK:erna/KF:erna. Man ska ju aldrig ha några likvider liggandes då de påverkar skatten, men samtidigt vill du kunna snabbt lägga in pengar så att du kan handla. Har döpt mitt konto till "Avanza Krigskassa". Du får ett riktigt bankkontonummer istället för ett OCR-nummer.

    SvaraRadera
  4. Tack Prius för de vänliga orden, och jag har fått hjälp av dig med genom dina fina kommentarer. Jag trycker dock hårt på indexfonder, men har som vanligt för lite i likvider + räntor. Vi får se hur mycket jag drar på mungiporna vid en finanskris ;) kanske lite mindre? Men jag är här för att lära och försöker att förhålla mig ödmjukt till det. Jag blir lätt hemmablind genom att kolla på kontot för ofta, och då tror man lätt att pengarna inte rör på sig. Men sedan start har kapitalet vuxit genom avkastning över
    35 000:- så jag får vara tacksam för det. Ha en fin dag härute och du är alltid välkommen tillbaka :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag trycker också hårt på indexfonder. Det är i princip mina innehav. Men eftersom jag har ratat börsen under en väldig lång tid. Kommer skriva del 2 inatt så kommer du förstå.

      Radera