fredag 30 juni 2017

Inte bara solsken – Varför kliar det alltid i fingrarna?

Sedan den 20:e juni har mitt totala innehav gått ned mellan 3-3,5 % och det har inte känts bra alls. Nu låter det som om jag drar en självömkansrepertoar, men min timing har varit kass denna månad.


Löning infann sig den 27:e för min del. Jag hade gjort en del fotojobb som lyckligtvis lappade ihop kostnaden för uppgradering av dator, utgifter för prenumeration på dagstidning mm. 
Jag valde att via direkt överföring lägga över pengar hos Avanza, och börja shoppa direkt.

Som många vet har vi de senaste dagarna präglats nedgång på Amerikanska börsen såväl som den Svenska, men dippen kom precis efter att jag gjort mina köp hos Avanza, vilket resulterade i att jag missade rabatten.

Min största blunder denna månad har varit Ubisoft. Detta handlar inte om valet av aktien, utan snarare avgifterna som tillkommer: courtage och växlingsavgift landade på närmare 40 kronor per köp. För mig som inte gjort många köp via min kapitalförsäkring kom detta som en överraskning. Varför det blev dyrare att handla inom Europa vet jag inte, om detta handlar om värden i valuta?


Jag hade ingen krigskassa denna gång utan valde att finansiera köpet av några Ubisoft aktier genom att sälja några Duni som var på uppgång. Jag tror starkt på Ubisoft utifrån deras försäljningssuccéer, och tror att det finns potential här. Men med tanke på att Ubisoft inte ger direktavkastning gick detta ut över mina kommande utbetalningar, eftersom jag sålde av några Duni-aktier. Men jag får ta i beaktande att jag inte är utdelningsinvesterare utan mer en kombination av indexkramare + aktier med hög utdelning.

       
       Läxor att lära:

·      Kolla avgifter för handel utomlands: vad skiljer USA från Europa?
·      Bränn inte alla pengar på börsen samma dag som du får lön.

       Förbättringar jag gjort

·      Realiserat vinster på Investor och sålde på topp.
·      Börjat skjuta in pengar till ett buffertsparande + Placerat i räntefonder.


2 kommentarer:

  1. Jag gjorde förr precis likadant, investerade alla pengar så fort lönen hade kommit. Nuförtiden delar jag upp och investerar 2000 per vecka, lite småtokigt kanske och jag funderade faktiskt att byta namn till veckohandlaren. Nu känns det mycket bättre, jag småhandlar varje vecka och bryr mig inte så mycket om resten. Utdelningar per månad har en stigande trend och en del lägger jag i indexfonder som ska ätas upp när tiden har kommit. Mvh Dividend500

    SvaraRadera
  2. Vi får se om nedgången håller i sig, men jag kommer liksom du börja sprida kapitalet lite mer över månaden. Det handlar om att träffa rätt. Sämst denna månad var min timing med Ubisoft som tvärdök några dagar efter, men vad gör man?

    SvaraRadera