onsdag 21 februari 2018

Ökad direktavkastning med över 809%Idag har jag sett över hur det årets kommande avkastning kommer se ut. Detta avser främst den procentuella ökningen av min direktavkastning sedan start.
Det verkar inte bättre än att jag ökat med 809% vilket gläder mig. Med jämna mellanrum kan jag få för mig att allt står stilla, att jag inte gör framsteg - men så är det inte!

Första utdelning på sparandet: 440 kr
Ökning: 3560 kr
Nuvarande preliminär utdelning: 4000:-
Procentuell ökning: (3560/440 x 100 = 809%)

 Vidare har Avanza sedan en tid tillbaka börjat sätta ut kommande utdelningar på sin sida. Detta medför att jag själv slipper räkna på utdelningarnas storlek. Jag är tillbaka till min ursprungliga sparkvot 8000-9000:- och alla tidigare hinder är bortblåsta, så nu är det bara att ösa på igen.

 Internet och tv

 Jag bor i Comhem-hus, vilket har gjort att jag varit en slav under deras utbud på internet och tv. Sedan vi för några veckor sedan fick fiber indraget i fastigheten, så jag har nu valt en ny operatör med bättre hastighet. Jag sparar några hundra i månaden genom "Universal Telecom" och har vidare valt att inte skaffa ny tv-box. Jag kommer att fortsätta med Chromecast istället eftersom jag bara ser på nyheterna ändå, och bildkvalitén är ändå så pass bra med Chromecast så jag inte saknar någonting.


Mående och hälsa

Jag mår bättre idag än vad jag gjort på många år. Sedan jag lagt om livsstilen har jag börjat träna 2-3 ggr i veckan. Just nu går jag dock inte ned i vikt, men märker i mitt ansikte hur jag trots det börjar bli slankare. Min självkänsla har ökat sedan jag får stöd av den underbara kvinna som jag nu lever med, och jag börjar våga ta ut svängarna igen.

Eftersom jag länge jobbat med konstnärlig verksamhet, har detta också medfört att jag plockat upp penseln igen och börjat måla, något som jag trodde jag jag på hyllan sedan många år. Nu känner jag för första gången på länge att jag börjar bli hungrig på livet igen. Jag vill inte längre uppleva stagnation, utan istället verkar på mina egna villkor. Jag behöver inte stanna på en plats av praktiska skäl, utan kan faktiskt röra på mig om jag väljer det.

Jag uppskattar min arbetsplats, det gör jag men börjar nu sondera terrängen efter nya tjänster. Efter många år på samma ställe så tror jag att det också kan vara bra för löneutvecklingen att ta sig vidare.

Det är tryggt att stanna på samma ställe, men samma trygghet kan också vara hämmande och hålla tillbaka kvalitéer som man faktiskt sitter inne på.


Hoppas att ni har det


VÄL


9 kommentarer:

 1. Visst är de gott med Fiber de nyttigt också skämt åsido :)

  Gött att du kommit igång med träningen, visst blir man mycket piggare och orkar mycket mer ?
  Jag skulle själv vilja komma igång men samtidigt känner jag att ja vill inte köpa ett kort på 1 år, eftersom jag inte vet hur länge jag blir kvar på min nuvarande arbetsplats eftersom de väldigt hög osäkerhet med min tjänst då da.
  Bra jobbat med avkastningen de gött att få in pengar utan att lyfta ett finger :)

  Lycka till i år
  Ha det bra

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentaren! Ja, visst är det roligt när pengarna ramlar in utan att man behöver göra någonting. Visst behöver man ha uppsikt över bolagen för att saker inte skall gå söderut. Men jag har valt att lägga tonvikten på indexfonder för att slippa bevaka enskilda innehav nitiskt. Jag är glad och tacksam över hut träningen hjälpt mig att piggna till ytterligare.

  Höres snart igen hoppas jag :)

  SvaraRadera
 3. Jag blir verligen riktigt glad när jag läser detta inlägg i från dig! Det andas så mycket livskraft och positivitet och jag är ärligt glad långt in i själen för din skull. Det är precis så här du ska ha det i ditt liv. Pengarna som jobbar trots att du ligger och sover i din stora (dyra :-)) säng kommer att ge dig bra tillskott i framtiden men det viktigaste har du numera brevid dig. Kul också att du plockade upp måleriet som legat i dvala. Den där konstnärliga ådran kommer aldrig att försvinna, det går bara i vågor precis som börsen gör. Skulle vara kul om du någon gång lade ut en bild på något av dina alster, spännande att se vilken stil du kör.

  all framgångslyckatill // PP

  SvaraRadera
 4. Kul att läsa att din livskvalité är på bättringsvägen. Direktavkastning i all ära, men har man inte hälsan är inte mycket värt här i världen. Kämpa på! Nu ska jag också dra till gymmet :)

  SvaraRadera
 5. Johan: Ja, tack för de värmande orden. Det har varit verkligt roligt att komma igång med träningen. Det är bara spana efter lämpliga deals på träningskort.

  Procentpanik: Tack för den vänliga kommentaren. Det stämmer att jag är inne i ett flow nu, och allt allt flyter på bra. Det känns spännande att läsa och lära sig nya saker överlag. Skriver strax några rader på dina sida. Måleriet går bra, men avvaktar med de riktigt stora bilderna. Jag är mest på skiss-stadiet, men kommer nog börja arbeta på större dukar strax.

  Prepper Invest: Min hälsa är i behåll och bättre än på många år. Vi får snacka mer om gym och träning framöver :)

  SvaraRadera
 6. Hej Väl.

  Du borde ordna så att man kan kommentera anonymt på din blogg. Det skulle underlätta då jag ibland skriver från mobilen :-) Kul att det går bra med livet annars. Kärlek och träning är bra för välmåendet :-) Gällande ditt jobb tror jag du kan komma upp i lön genom att byta arbetsgivare. Annars är det ju alltid tryggt att vara på ett och samma ställe. Fortsatt lycka till med dina mål framöver.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 7. Har sett över inställningarna och man kan numera kommentera anonymt. Jag kände inte till denna funktion, så tack för hjälpen. Just nu försöker jag att koppla av under lovet och känner mig ganska urlakad. Men jag skall försöka att måla lite för att tanka på med energi.

  Tack för att du hörde av dig Slimis.

  Ha det VÄL

  SvaraRadera
 8. Blir himla glad över att se att ditt välmående går åt rätt håll. =) Trygghet kostar, oftast i form av löneutveckling osv. Själv borde jag byta jobb, men jag trivs som det är och väntar på tillökning. Fördelar väger över nackdelarna. Jag har ett jobb som gör att när jag lämnar jobbet så behöver jag inte fundera mer över det. Behöver liksom aldrig ta med mig jobbet hem.

  SvaraRadera
 9. Tack Prius för dina värmande ord. Det är sant att mående är viktigare än pengar. Vi får se vad jag gör med nuvarande arbete, kanske är det en förändring som behövs? Jag får se över dina senaste inlägg. Ha det VÄL

  SvaraRadera