torsdag 10 maj 2018

En Gratis Förmögenhet

Jag hade lite tid över idag och gjorde en förteckning över enkla saker som jag ställt om sedan jag började spara. Tanken är att illustrera vad detta kan ge över 10 års tid?

 
Många människor har oftast dålig koll på deras osynliga kostnader. Men genom detta vill jag bevisa att det visst går att spara 600: - per månad hos en nätmäklare varje månad. Om man sedan väljer en billig indexfond snittar denna 8% per år.

Det första jag gjorde var att ta reda på vad mina pappersfakturor hade kostat mig om jag inte lagt om dessa som E-faktura. Den andra kategorin kallar jag för ”Omförhandlade priser och kompromisser”.

Jag hade inte möjligheten att ta mig ur Comhems grepp i flera år. Jag hade ändå ett ganska förmånligt avtal för Comhem. Men sedan jag fick fiber avstod från deras tv-utbud, och gick istället över till Universal Telecom, och istället kör tv via Chromecast. Bara där spar jag massor av pengar. Hastigheten för internet är ändå mycket snabbare med Universal till en billigare pris. Jag har sedan flytten till en ny lägenhet även gjort ett aktivt val av elbolag, vilket gjorde en skillnad för månadskostnaden.

Vidare avstod jag från Netflix när jag fick en prishöjning från 99 kronor till 139: - för Ultra HD. Jag känner idag att Netflix bara levererar gammal skåpmat, jag har sett det mesta.Många prenumeranter väljer dock att  stanna kvar för deras serier.Nedan har ni mina enkla knep och sparade omkostnader.


Pappersfaktura

Universal Telecom 40 kr:
Mobil/Fello: 29 kr
Hyresavi: 30 kr
Folktandvård/Frisktandvård: 50 kr


Omförhandlade priser och kompromisser

Internet/TV Prisskillnad: 200: -
El prisskillnad per mån: 100: -
Netflix Ultra HD: 139: -

Totalt sänkta utgifter per månad: 588: -

För nöjes skull avrundar vi detta uppåt till 600: - i sparande eftersom det bara skiljer 12 kronor.

600 x 12 = 7200:-

Ränta på ränta 10 år enligt Jan Bolmesons sparkalkylator


600 kronor per månad i tio år + ränta på ränta effekt = 112 648: -  

Detta är helt fantastiskt, eftersom det är pengar vi aldrig ser – och det sparandet sker helt utan ansträngning. Det går enkelt att skapa en automatisk överföring till din nätmäklare, och därifrån välja en indexfond som matas med pengar varje månad.


Er nya förmögenhet är: 112 648:- 

Läs även: Jubel – utdelningar & kärlek

Vad har ni sparat in på?       Ha en fin vecka och ha det VÄL1 kommentar:

  1. Hej! Vad kul att du trivs som kund hos oss :) Vilken kampanj fick du på ditt bredband? Vet du att du kan förnya kampanjen igen efter att du varit kund hos oss i 2 år?

    Mejla gärna ditt kundnummer till undersokning@universal.se, så ska jag kolla ifall vi kan hjälpa dig att spara lite till på dina telekomtjänster.

    Keep up the good work och ha en fin torsdag.

    Mvh, Anna på Universal Telecom

    SvaraRadera