onsdag 20 juni 2018

Glädjande besked och framsteg

Jag har varit låg under några månaders tid. Löneutvecklingen på mitt jobb har varit trög, och jag har inte känt mig bekräftad.

Eftersom missnöjet bland personal har varit utbrett så tappade jag många fina kollegor under några månaders tid. Överlag har jag varit rädd för att bli ensam kvar i en anställning där jag inte alls trivdes. 


För många år sedan introducerade en vän till mig ett måtto ”AFS”.

A – Acceptera
F – Förändra
S – Stick

Antingen accepterar du läget och förändrar vad du kan, eller så skaffar du dig en helt ny arena. Under gårdagen så gjorde jag det sistnämnda.

Jag blev kallad till en intervju där jag fick ett underbart bemötande från början. Det var en plats där jag omedelbart bekräftades för min kompetens, och vidare följde med det en ansenlig löneförhöjning. Jag har tre månaders uppsägningstid på mitt gamla jobb, så det är bara bita ihop och avsluta med elegant sorti.

Min sparkvot går upp, men jag ligger nu i en ny nivå skattesatsen kommer att bli högre men tvingas betala marginalskatt.

Vad som är även är glädjande är hur jag rör mig tillbaka mot stadsdelar där jag trivs, och bott större delen av min tid. Vidare är det just dessa områden jag ämnar att flytta till när sparandet är över.

Min slutsats är följande: det handlar inte bara om att omförhandla en livsstil där du skippar onödiga utgifter. Gå på nya anställningsintervjuer och våga mer. Ibland fastnar man i gamla banor av rädslan för att pröva någonting nytt.

Jag känner viss osäkerhet inför en ny anställning, men också spänd och hoppfull.

Ha en fantastisk sommar

Vår semester finns runt hörnet, så upp med hakan

Mvh VÄL

6 kommentarer:

 1. Fy fasen vad starkt gjort, skönt att du väljer dig själv framför något annat.
  Väldigt många väljer A och fantiserar om F att allt kommer snart bli bra men så är det långt långt ifrån att de blir, Försöka förändra personer som sitter ovanför en de är totalt omöjligt de går inte om du inte har med dig fler personer men risken är då att man får gå istället.

  Det är alltid bättre att skaffa en annan arena anser jag annars blir det bara att man stagnerar i jobbet och de vill man ändå inte ju, just i dom tillfället då man inte känner sig uppskattad för det man gör.

  Men som sagt skit kul att du vågar ta dig i kragen och gör något åt det och går vidare.

  Önskar dig en fin sommar också.

  SvaraRadera
 2. Tack Johan för den vänliga kommentaren. Jag kände att det var dags att byta arena. Hoppas att du har flyt med allt :) Om inte annat önskar jag dig en fin sommar.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
 3. Vad kul, grattis till nya jobbet och lycka till! Hoppas du får mer motivation att uppdatera bloggen oftare också!

  SvaraRadera
 4. Tack Minimalistspararen för din kommentar. Motivationen kom tillbaka med löftet om ny arbetsplats och en bra löneförhöjning. Jag kommer att börja att skriva lite mer framöver om mina företaganden.Kommer också att svänga förbi din blogg med :)

  SvaraRadera
 5. Grattis till nya arbetsplatsen! Tänk också att i och med att du når upp till marginalskatten så kan det vara värt att kolla om din arbetsplats har möjlighet att löneväxla så att du hamnar precis under. Du får mer inbetalt till din tjänstepension samtidigt som du skattar mindre. Men tänk på att du måste upp till 10 basbelopp så att dina andra försäkringar inte påverkas negativt som SGI och den allmänna pensionen.

  SvaraRadera
 6. Tack Prius för den vänliga kommentaren, detta skall jag givetvis göra och det var bra att du påtalade detta. Men lär så länge man lever :)

  SvaraRadera