onsdag 6 juni 2018

Tillfälliga bakslag - Är lite lågUnder våren har jag verkligen bestämt mig för att jag vill ha en förändring. Under de senaste tre åren har jag sovit, saker och ting har gått på rutin och jag ansträngde mig inte för att se huruvida jag kunde förbättra min professionella situation, jobbutsikter mm.Mitt sparande

Börsen känner jag varit lite tråkig under 2018, vi har hämtat oss från några rejäla sättningar i februari, men överlag guppar det olustigt.

Jag har knoppat av indexfonderna och hunnit ikapp med vad jag har i Spiltan Räntefond, där jag numera placerat 30 000:- Ekonomer förebådar en fortsatt kris på bostadsmarknaden, och jag tror nog aldrig sparare kan vara helt beredda inför vad som komma skall?

Sparandet har nått 260 000:- och jag är tacksam för det. Mitt ursprungliga mål för en lämplig handpenning låg på 240 000:- och jag har nu passerat det med råge.

Mina årliga utdelningar ligger nu på ca: 5000:- och hade nog varit högre om jag varit en utdelningsinvesterare, men jag är en kombination av båda: utdelningsinvesterare + indexkramare.

Känner mig trött, inte inspirerad av att checka av börsen och längtar mer efter semester.Jag hoppas innerligt att jag får en break på jobbfronten under sommaren, och detta skulle få mig dra på smilbanden igen.

Det är nationaldag, och jag skall inte vara otacksam.

Jag har jobb
Pengar på banken
En fin flickvän
Målar igen

Och solen skiner på vår nationaldag


Keep It Up!

Mvh VÄL

7 kommentarer:

 1. Hej, kul att följa din utveckling på alla plan.
  Bra jobbat!
  Ni får ta en gratis långpromenad idag :-)
  Med vänlig hälsning RK

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentaren RK och jag kommer att njuta av början på sommaren.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
 3. Det är helt rätt! Du ska glädjas över det du har och leva i nuet. Att stirra på bören varje dag hjälper inte. Dina långsiktiga mål kommer att uppfyllas, det ser du ju om du tittar tillbaka ett par tre år från när du började din resa. Allting ser ju faktiskt rätt bra ut. Kombon indexfonder+ aktier är det bästa även enligt mig.

  SvaraRadera
 4. Hej VÄL. Hoppas motivationen känns bättre snart igen. Gällande börsen är det givetvis roligare när den går bra. Men på lång sikt får man räkna med något sämre år ibland. Då gäller det att inte tappa motivationen utan fortsätta sitt långsiktiga sparande. På sikt tror jag börsen kommer ge en fin avkastning. Det gäller bara att ha tålamod :-) Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Jag kommer att kämpa på framöver, och det är roligt att alla kommenterar :) Som det är nu fortsätter jag att skapa mig nya förutsättningar och jag får räkna med några bakslag. Det är inte mycket nytt på investeringsfronten, håller mest på att vikta om akter och fonder. Just nu ligger jag lite för högt i akter, men det är nog klart till slutet av sommaren.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
 6. Motivationen går även ned för min del, men eftersom sparandet sker automatiskt så tänker jag inte så mycket mer på det. Jag har njutit av det fina vädret och det tuffar på.

  SvaraRadera
 7. Tack kära läsare. Jag håller just nu att runda av jobbet, och jag kommer att skriva ett längre inlägg snart igen. Det har varit stora förändringar inom arbetet, en del besvikelser men ingenting som jag inte kan hantera. Inom kort kommer jag att sätta på pränt hur det går för mig, gissar att det vänder snart.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera