torsdag 25 mars 2021

Hemfosa - SBB & låsta pengar

Hej på er!

 

 

När ägarbytet för Hemfosa skedde för två år sedan så tog SBB över. Aktieägare fick möjligheten att investera i nya aktier, eller plocka ut rena pengar.

Jag var sen på bollen denna gång, och hade inte läst på mina meddelanden jag fått från Avanza. Chansen att sälja av sitt kapital skedde i omgångar; och sedan avnoterades Hemfosa från Avanza, vilket bidrog till att mina pengar varit låsta sedan dess.


Jag har dock ringt till SBB och fått betryggande information om hur ett lagbeslut skall tas beträffande tvångsinlösen, och om ingen opponerar sig torde detta gå fort.


Jag har ca: 14 000: - kronor i äldre Hemfosa - tills beslutet om tvångsinlösen sker under april månad. Det verkar som om jag blir kompenserad och får tillbaka beloppet till skälig kurs.


14 000: - är inte en enorm summa pengar, men tillräckligt för att skapa frustration när jag inte kan omplacera dem i annat där de kunnat jobba bättre.


Jag börjar om med sparandet, men står inte på 0 kronor åtminstone.


Jag har 100 000: - plus på kontot som är fördelat på indexfonder och högutdelande aktier.


Det vore roligt att sikta på målet 500 000: - igen.Denna gång kanske jag ändå inte heller startar från noll i erfarenhet. 


Med vänlig hälsning,

 

VÄL

 

 


4 kommentarer:

 1. Samma situation för mig, men några tusen mindre än dig. Men va bra att du skrev om detta, visste inte alls vad som skulle hända. Lägger gärna de pengarna på något annat, siktar nu mot min första halv miljon! Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren. Även jag var förvånad att pengarna kunde frysa på ens konto, men det gäller alltså att vara mer vaken nästa gång man får meddelanden från Avanza. Nu vet vi åtminstone att pengarna är påväg i april.

   Med vänlig hälsning, VÄL

   Radera
 2. 14 000 kr är helt klart pengar.

  Det är bara att börja hugga i igen. Nu vet du att det går och hur man gör :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack IGMR. Jag kommer att kicka igång på nytt, och så hoppas jag att jag får pengarna utbetalade i april - vi får vänta och se :)

   Med vänlig hälsning, VÄL

   Radera