tisdag 20 april 2021

Den nya portföljen

Hej på er!
 

Jag har börjat långsamt denna gång, primärt med Svenska innehav. Eftersom jag varit borta ganska länge från sparandet så går det lite trögt att komma igång.

 

Jag har nu:

 

Axfood

Castellum

Boliden

Investor

Ica

Astra Zeneca

 

Vanligtvis har jag kollat på trender och andras innehav ute på bloggarna, men nu efter Covid så känns allt osäkert. Jag tror att jag skrapat ihop några stabila innehav till en början. Målet är att ha 12 stabila utdelningsaktier som jag kan följa. Om jag har fler kan det bli skakigt att hålla sig ajour vad som händer inom bolaget.

 

Jag har några indexfonder vid sidan om men kommer inte inkludera en räntefond. pga. dålig utveckling just nu. Hellre lägger jag likvider hos Avanza Collector.


Några tankar om det?


Mvh VÄL

 

 
6 kommentarer:

 1. HEJ!
  Känns som en samling stabila och defensiva bolag i portföljen. Jag har inte heller någon räntefond. Kanske att det kommer bli mer attraktivt framöver men som läget är nu kommer det nog dröja några år innan. Finns ju lika flertalet aktier som gynnas av högre räntor också och då har jag hellre en del viktning åt det hållet än att köra på en ren räntefond.

  Allt gott!
  // VGI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svar. Det är omöjligt att förutse marknaden. Jag läste så mkt i bloggar och forum under flera år; insåg emellertid att många var väldigt kunniga, men ingen hade egentligen koll på vad som var rätt. Det är så många variabler i sparandet att ta hänsyn till. Men för att använda Buffets citat: Diversifiering är det enda skyddet mot okunskap.

   Med vänlig hälsning, VÄL

   Radera
 2. Hur är fördelningen aktier / fonder? Jag är ju indexfondkramare men det vet du ju säkert redan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej IGMR

   Just nu är fördelningen ojämn. Detta för att jag var sugen på att skapa en större portfölj med utdelningsaktier (fast jag vet att det är lätt att fastna i finans-porr ha, ha) Det stämmer att indexfonder huvudsakligen går bättre över tid. Men jag har ändå några fonder kvar sedan tidigare. Så jag får fylla på där.

   Mvh VÄL

   Radera
 3. Hej.
  Stort o stabilt, Jag gillar det jag ser!

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks! Tror att inspirationen angående Boliden kom från din sida. Ett bolag som jag ännu inte vet så mkt om. Men som sagt; jag bygger upp en ny portfölj.


   Mvh VÄL

   Radera